Crack Seal Parking Areas- Grand Junction, CO

The purpose of this project was to apply a bitimous surface treatment to the existing asphalt pavement in order to extend the life of the existing asphalt pavement and to provide a safer walking surface for pedestrians. Existing asphalt was cleaned of loose debris and cracks were treated with herbicide, filled with cover coat material (chips) and firmly tamped to provide a smooth surface for the surface treatment. A two-layer surface treatment was then applied along with a fog seal finish to minimize chip throw. Area receiving surface treatment amounted to approximately 232,000 SF. 

DVA Elevator Exhaust- Denver, CO

This project installed a new exhaust duct system in Building A, Rooms A1-124 & A1-353, to vent out fumes created by the elevator mechanical systems at the VA Hospital Aurora. Work involved installation of a new exhaust duct work in room 10-01-C7-01 to remove up to 450 cfm from the room. This was achieved by tapping into the existing 12x12 exhaust duct in the space with a 10x10 branch and three 8x8 or 8” dia branches pulling air from near each of the three elevator equipment cases. New exhaust duct work in room 10-01-C9-02 to remove up to 150 cfm from the room was also performed by tapping into the existing 10x10 exhaust duct above room 10-01-C9-10 with an 8x8 or 8” dia branch duct pulling air from near the elevator equipment case. Lastly, a cut was made into the existing wall to create a path for the new exhaust duct and path and repair the wall to maintain the existing rated wall.

DVA Exhaust Fan- Denver, CO

This project installed a new exhaust duct system in Building A, Rooms A1-124 & A1-353, to vent out fumes created by the elevator mechanical systems. Work involved installation of a new exhaust duct work in room 10-01-C7-01 to remove up to 450 cfm from the room. This was achieved by tapping into the existing 12x12 exhaust duct in the space with a 10x10 branch and three 8x8 or 8” dia branches pulling air from near each of the three elevator equipment cases. New exhaust duct work in room 10-01-C9-02 to remove up to 150 cfm from the room was also performed by tapping into the existing 10x10 exhaust duct above room 10-01-C9-10 with an 8x8 or 8” dia branch duct pulling air from near the elevator equipment case. Lastly, a cut was made into the existing wall to create a path for the new exhaust duct and path and repair the wall to maintain the existing rated wall.

Lab Biohood Upgrade- Grand Junction, CO

This project replaced the existing Clinical Laboratory bio-hood in Building 1 of the Grand Junction VAHS, Grand Junction, CO. Work involved the demolition and removal of the existing bio-hood, and replacement with a new 540-400 hood. Abatement and demolition of approximately 25 lineal ft of 8- inch galvanized bio-hazard spiral duct was performed. Additional work included repair to 3 concrete structural floor penetrations, refurbishing of suspended acoustical ceiling, flooring, and painting of construction areas.